Rólunk

Telephelyek

Szakfeladatok

Események

Galéria

Letöltések

Elérhetőségek

Telephelyek - Tamási székhelyAz intézmény neve: Tamási és a Városkörnyéki Önkormányzatok Szociális Integrációs Központja

Rövid neve: Tamási és Környéke Szociális Központ

Székhelye: 7090 Tamási, Rákóczi u. 1.

Telephelyei:    
 • Család- és Gyermekjóléti Szolgálat - 7090 Tamási, Kossuth tér 17.
 • Család- és Gyermekjóléti Központ - 7090 Tamási, Kossuth tér 17.
 • Idősek Klubja - 7197 Hőgyész, Arany János u. 11.
 • Idősek Klubja - 7091 Pári, Nagy u. 19.
 • Idősek Klubja - 7098 Magyarkeszi, Köztársaság u. 4-6.
 • Idősek Klubja - 7086 Ozora, Hunyadi u. 64.

Alapítója és fenntartója:     
DÁM Önkormányzati Társulás
7090 Tamási, Nyírfa sor 15.

Székhelyintézmény bemutatása

Tamási székhelyén idősek nappali ellátása (30 fő), szociális étkezés vehető igénybe, valamint a központhoz tartozó települések (Tamási, Értény, Koppányszántó, Szakály, Hőgyész, Mucsi, Kalaznó, Újireg, Felsőnyék, Nagyszokoly, Magyarkeszi, Ozora, Nagykónyi) házi segítségnyújtás szolgáltatása az intézmény székhelyéről van koordinálva. 2015.03.01. napjától a nappali ellátás bővült a Demens betegek nappali ellátásával (7 fő).


1. Szociális étkezés:
Étkeztetésben részesülhetnek mindazon személyek, akik koruk vagy egészségi állapotuk miatt nem képesek önmaguk vagy eltartottjuk számára meleg ételt biztosítani. Szociális étkeztetésben a Tamási Város Önkormányzatának Képviselő Testületének rendelete alapján szociális rászorultnak minősített személyek részesülhetnek.
Az ebédet a főzőhelyről az intézmény ebédszállító gépkocsijával szállítják melegen tartó edényekben a Szociális Központ tálalókonyhájára, ott kerül kiadagolásra, feltálalásra, és innen kerül kiszállításra. Az étkezés igénybevételének lehetőségét munkanapokon biztosítjuk.
Az étkeztetés három formája valósul meg:
 • helyben fogyasztással a nappali ellátást nyújtó intézmény éttermében
 • elvitellel
 • kiszállítással, az intézményi gépkocsival az igénybevevő lakására szállítjuk az ételt 12-14 óra között.
Diétás étkeztetés részben biztosítható.


2. Idősek nappali ellátása:
A nappali ellátást nyújtó intézmény elsősorban a saját otthonában élő idősek és rászorulók részére nyújt szolgáltatásokat. Lehetőséget biztosít az ellátást igénybe vevőknek a napközbeni tartózkodásra, az alapvető higiéniai szükségletek kielégítésére, a társas kapcsolatok ápolására, a szabadidős tevékenységek hasznos eltöltésére.
A nappali ellátásnak a Tamási és Környéke Szociális Központ székhelye, ill. épülete ad otthont. Az intézmény a város központjában helyezkedik el, könnyen megközelíthető. Az épület akadálymentes, külső területe és a belső helyiségek kerekesszékkel jól átjárhatók. Időseink szórakoztatása és foglalkozása a tágas nappali helyiségben történik, melyet fotelokkal, ülőgarnitúrával teszünk kényelmesebbé. Társalgó, ebédlő, pihenő helység, foglalkoztató, imaszoba, mozgáskorlátozott WC, valamint nemenkénti WC és fürdőhelyiség állnak rendelkezésre az ellátást igénybe vevők számára. Tisztálkodásra a hét minden napján lehetőség van, szükség szerint a gondozónő segítségével. Mosógép és szárítógép biztosítja a ruházatuk mosását, melyet a hét egy kijelölt napján vehetnek igénybe a személyzet segítségével.
Az étel helyben fogyasztásához jól felszerelt melegítő konyha és tálaló áll rendelkezésre.


3. Házi segítségnyújtás:
A szolgáltatást igénybe vevő személyek részére a saját lakókörnyezetükben biztosítjuk az önálló életvitel fenntartása érdekében szükséges ellátást.

Ellátásban részesülnek:
 • azok az időskorú személyek, akik otthonukban önmaguk ellátására saját erőből nem képesek és róluk nem gondoskodnak,
 • azok a pszichiátriai betegek, fogyatékos személyek, valamint szenvedélybetegek, akik állapotuk miatt az önálló életvitellel kapcsolatos feladataik ellátásában segítséget igényelnek, de egyébként önmaguk ellátására képesek,
 • azok az egészségi állapotuk miatt rászoruló személyek, akik ezt az ellátási formát igénylik, illetve bentlakásos intézményi elhelyezésre várnak.

Működési területek: Tamási,  Értény, Koppányszántó, Szakály, Hőgyész, Kalaznó, Mucsi, Újireg, Felsőnyék, Nagyszokoly, Magyarkeszi, Ozora, Nagykónyi

www.tamasiszik.hu, 2012.
Az oldal 0.01898 másodperc alatt, 1 lekéréssel készült el.